Θοδωρής Τσούτσος

Όταν αφήνεις το ματς να «σπαρταράει», κάποια στιγμή θα σου «την κάνει»

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για την επικίνδυνη εμμονή του ΠΑΟΚ να κρατάει "ζωντανά" παιχνίδια που φαινόταν να έχει "σκοτώσει" από νωρίς.

Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει με δύο νίκες το φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά από τη στιγμή που "κουβαλάει" αυτό το -3 στη βαθμολογία του και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η δεύτερη νίκη ήρθε στην Τρίπολη. Σε μία έδρα που τα τελευταία χρόνια τον έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ...

Του Θοδωρή Τσούτσου

Για κάποιους μάλιστα ποδοσφαιριστές, το να καταφέρουν να κερδίζουν σε έδρες από τις οποίες δεν "περνούσαν" ποτέ, αποτελεί στην ψυχολογία τους την επιβεβαίωση ότι φέτος μπορούν να πετύχουν τα πάντα. Η ικανοποίηση, λοιπόν, στον οργανισμό ΠΑΟΚ είναι πολύ δίκαιη τούτες τις ημέρες.

Ομως, αυτές οι πρώτες δύο αγωνιστικές εκτός από τις νίκες, τις καλές εμφανίσεις, τις ευκαιρίες, το δημιουργικό ποδόσφαιρο το "πνίξιμο" του αντιπάλου και όλα αυτά που αρέσουν και αρέσουν πολύ στον φετινό ΠΑΟΚ, έχουν και μια πίσω όψη. Και ως γνωστόν, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Ο ΠΑΟΚ και στην πρεμιέρα του με τον Παναιτωλικό και κόντρα στον Αστέρα "ζωντάνεψε" δύο παιχνίδια που φαινόταν ότι είχε "σκοτώσει" από το πρώτο ημίωρο. Στο 27' είχε κάνει το 2-0 στην Τούμπα, στο 24' έκανε το 2-0 στην Τρίπολη. Κι όμως, έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο νικητής μεν, αλλά και με την αγωνία να μην γίνει καμιά στραβοκλωτσιά στο τέλος.

Απέναντι μάλιστα, σε μια ομάδα (τον Παναιτωλικό) που δεν έβγαλε ευκαιρίες στο παιχνίδι και σε μια άλλη (τον Αστέρα) που αγωνιζόταν για ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες και έβγαλε απειλές - έστω όχι ευκαιρίες - επειδή μόνο και μόνο είχε έναν καλό δεξιό μπακ στο δεύτερο 45λεπτο. Τον 20χρονο Ιγκόρ...

Ας μην ξεχνάμε και το εξής. Περίπου το ίδιο συνέβη και με τον Αγιαξ στο παιχνίδι της Τούμπας, που έκρινε τελικά και την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε νωρίς, είχε εικόνα νικητή και στη συνέχεια σπατάλησε όλες τις ευκαιρίες του για να "καθαρίσει" το ματς. Μόνο που τότε είχε απέναντί του τον Αγιαξ, έστω αυτόν τον Αγιαξ, για να εκμεταλλευτεί την αφέλειά του.

Σε κάθε περίπτωση, η νίκη στην Τρίπολη ασφαλώς και είναι πολύ σημαντική. Πιθανότατα, η νίκη του τριμήνου, μέχρι να έρθει το πρώτο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό. Διότι για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η Ξάνθη στην Τούμπα, η Βέροια εκτός έδρας και ο Ηρακλής πάλι στην Τούμπα. Τη στιγμή που οι συνδιεκδικητές θα έχουν "σκοπέλους" στο πρόγραμμά τους, ακόμη και ντέρμπι μεταξύ τους, με το Ολυμπιακός - ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες.

Θεωρητικά και αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει με νίκες τις τρεις αγωνιστικές που ακολουθούν. Πιθανόν και εκμηδενίζοντας το -3 που τον βαραίνει. Αλλά αν συνεχίσει το παιχνίδι με τη φωτιά, που αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αδυναμία που έχει ως ομάδα, νομοτελειακά κάποια στιγμή θα το πληρώσει. Και πιο πιθανό είναι να γίνει αυτό με κάποιον από τους "μικρούς" παρά με τους "μεγάλους".

Υ.Γ.: Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας στην Τρίπολη προτιμούσα να μιλάω για τον Κουλούρη και όχι για τον Αρετόπουλο. Η ελληνική ποδοσφαιρική πιάτσα; Δυστυχώς, κάτι είχα καταλάβει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x